Bahan-Bahannya:
3 sudu makan serbuk coklat - boleh guna apa2 jenama seperti Van Hauton, kalau dah tak ada sgt, boleh je guna milo atau ovaltine...
1 cawan susu segar (saya guna susu UHT Dutch Lady Low Fat)
1 sudu makan gula perang
1 atau 2 petak cooking chocolate tak manis - (kalau guna cooking chocolate yg manis, tidak perlu masukkan gula perang. Nanti terlalu manis pulak)
Cara memasak:
- Panaskan susu yang dicampur gula perang - Jangan sampai mendidih, cukup hanya panas aje dan gula boleh larut.
- Masukkan ke dalam cawan, masukkan serbuk coklat. Kacau rata.
- Cairkan cooking chocolate menggunakan kaedah double boiled.
- Masukkan ke dalam campuran susu dan kacau rata.
- Kali ni saya hiaskan menggunakan wipping cream yang dah dipukul gebu dan tabur dengan serbuk milo. Sedia untuk dinikmati.
No comments:
Post a Comment