Friday, 12 July 2013

AYAM PANGGANG

AYAM PANGGANG
Bahan-bahannya:
8 ketul whole leg - (boleh juga kalau nak guna 1 ekor ayam)

Bahan Kisar:
4 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
1 inci halia
2 sudu makan madu
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh serbuk lada putih/lada sulah
1 sudu teh serbuk kunyit
1sudu makan sos tiram
sedikit garam
1 sudu makan gula
1 sudu teh mixed herbs

Cara-caranya:

  1. Lumur bahan kisar pada ayam. Perap lebih kurang 2 jam. Perap lagi lama lagi sedap.
  2. Panggang ayam hingga masak. Boleh guna oven atau bara api. (Kali ini saya masak guna magic pan aje).
  3. Hidangkan.


1 comment:

Anonymous said...

Sedap sgt.. saya dh cuba tghari tadi..��