DAGING MASAK KICAP BLACK PEPPER NOXXA
Bahan:
500g daging batang pinang
10 sudu makan kicap lemak masin
1 biji bawang besar - hiris bulat
2 biji cili merah - hiris kulitnya memanjang
Serbuk perasa
Bahan Tumbuk Lumat:
Segenggam rapat lada hitam biji
1 inci halia
3 ulas bawang putih
1 biji bawang besar saiz sederhana
Cara:
- Gaul bahan tumbuk dan kicap bersama daging hingga rata. Perap sebentar (20 - 30 minit).
- Masukkan sedikit minyak ke dalam periuk. Set stir fry.
- Masukkan daging yang diperap tadi. Kacau hingga keluar semua air dagingnya. Offkan.
- Tukar ke HP 25 minit. Cukup 25 minit, lepaskan pressure.
- Set stir fry. Masukkan bawang besar hiris, cili merah dan serbuk perasa. Kacau rata. Masak hingga bawang dan cili layu serta kuah agak pekat.
- Siap untuk dihidangkan.
Terima kasih cg share resepi... Minta halal...
ReplyDelete