Friday, 25 January 2013

KOBIS GORENG

KOBIS GORENG
Bahan-bahannya:
1/4 biji kobis
1 biji cili merah - dihiris serong
sejemput ikan bilis
3 ulas bawang putih - dihiris nipis
1/2 biji bawang besar - dihiris nipis
garam

Cara-caranya:

  1. Panaskan 2 sudu makan minyak di dalam kuali. 
  2. Tumis bawang putih, bawang besar dan ikan bilis hingga wangi.
  3. Masukkan kobis, cili merah dan garam secukup rasa. Gaul rata hingga kobis layu dan masak. (Tak perlu masukkan air)
  4. Tutup api. Sedia untuk dihidangkan.


4 comments:

  1. Terima kasih dgn resepi simple ini. Ada masa jenguk blog saya ye ;)

    www.uptotheeaves.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas perkongsian resepi

    ReplyDelete
  3. Kak Ani senior saya di Taiping.. tak sangka saya cari resepi dari akak.. hahaha..

    Mengak
    Octa'83

    ReplyDelete
  4. Terima kasih,resepi yg sgt simple

    ReplyDelete