BISKUT TIRAMISU
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut - dari apa-apa jenis (saya guna biskut cream creakers)
1 tin susu cair - saya guna susu full cream Dutch Lady
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam
Serbuk milo
- Satukan susu cair, susu pekat, tepungkastard, air dan garam ke dalam periuk.
- Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
- Tutup api.
- Susun biskut dalam bekas/ loyang.
- Masukkan adunan kastard supaya menutupi lapisan biskut dan ratakan. Taburkan serbuk milo.
- Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan milo. Ulang langkah ini hingga habis.
- Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan serbuk milonya.
- Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam.
- Hidangkan.
Anda suka memasak? Ada resepi masakan yg sedap2? Jom sharekan sini dan anda akan di bayar >>>>
ReplyDeletehttp://www.mahamahu.com/2015/02/buat-duit-online-dengan-kongsi-resepi.html
Tq share resepi. Nak try buat ptg ni. :)
ReplyDeletesenangnya!!!! nak buat nak buat!!! thanks recepinya
ReplyDeleteSalam..
ReplyDeleteTq for sharing recipe.
Nnti boleh try :)
Salam ....
ReplyDeleteTq for sharing recipe...sedapnyer...
Kak ana nk cuba buatlarrr...
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteKlu d simpan dlm peti sjuk.....
ReplyDeletebleh bertahan berapa hari....
Rohana Ali, in shaa allah, seminggu boleh tahan tapi pastikan bekasnya tertutup supaya atasnya tidak kering..
ReplyDeleteTapi selalunya tak sempat 2 hari dah langsai semuanya... hahaha
saya dah try buat..tp lepas letak dlm peti..jd lembik..atas dia pulak..berair gitu. kenapa ya? kastad tu kn tunggu sejuk dulu ke?
ReplyDeletesaya dah try buat..tp lepas letak dlm peti..jd lembik..atas dia pulak..berair gitu. kenapa ya? kastad tu kn tunggu sejuk dulu ke?
ReplyDeleteThank you for sharing recipe akak ni...! :D
ReplyDeleteSaya baru try buat 5 minutes ago, skrg dah dalam fridge dah pun, x sabar nak tunggu malam nanti boleh makan :)
Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Resepi Biskut Almond
ReplyDeletekenapa bila dah msukkan dlm peti ais dia berair?
ReplyDeletesebab cair sangat tuh
Deletesdpnya.. dh dua kli bt. alhamdulillah sdp.. mkn sjuk2
DeleteCuba resepi Biskut Tiramisu 2... lebih sedap lg..
ReplyDeleteTq share resepi. Baru try buat ni. Tunggu sejuk dulu
ReplyDeleteSaya slalu buat..anak2 suka
ReplyDeleteNanti nak cuba buatlah. Bila dah buat baru bagi komen
ReplyDeleteNanti nak cuba buatlah. Bila dah buat baru bagi komen
ReplyDeleteTerima kasih share resipi ank mmg suka
ReplyDeleteTerima kasih kongsi resepi
ReplyDeleteTerima kasih share resipi.
ReplyDeleteSemoga dmurahkan rezeki selalu:-)