DAGING MERAH
Bahan-bahannya:
600 g daging - direbus hingga empuk dan dihiris nipis-nipis
3 ulas bawang putih - diketuk
2 biji bawang besar - dipotong baji
1 biji cili merah - dipotong serong
1 biji cili hijau - dipotong serong
2 sudu makan cili kering kisar
2 sudu makan cili sos
1 sudu makan sos tiram
1 sudu makan pewarna merah
Daun bawang - dipotong 1 inci
daun sup - diracik
Cara Masak:
- Panaskan sedikit minyak dalam kuali. Tumis bawang putih hingga kuning.
- Masukkan cili kisar, tumis hingga pecah minyak.
- Masukkan sos cili dan sos tiram. Gaul rata.
- Masukkan garam dan perasa. Gaul rata.
- Masukkan daging, bawang besar, cili merah, cili hijau.. Gaul rata.
- Masukkan pewarna merah. Gaul rata.
- Masukkan daun sup dan daun bawang. Gaul rata.
- Siap untuk dihidangkan...
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletemenyelerakan nie..nak cuba utk menu malam nnt laa..de request buat daging merah
ReplyDeletejemput jalan-jalan kt sini juga www.shkleika.blogspot.com
http://shkleika.blogspot.com/2014/09/petua-hilangkan-jerawat-dengan-berkesan.html