Langkah 1: Bekukan air sirap sehingga menjadi ais. Seelok2nya bekukan selama 24 jam. Buatlah manis sikit ye..
Langkah 2: Setelah beku, sagat ais dengan menggunakan
garfu.
Langkah 3: Sudukan jagung krim, kacang merah dan
cincau ke dalam mangkuk.
Langkah 4: Masukkan ais sagat ke dalam mangkuk dan
masukkan jagung krim, kacang merah dan
cincau di atas lapisan ais sagat tadi.
Langkah 5: Buatlah beberapa lapisan lagi, siram dengan
susu pekat, dan hiaskan dengan ais krim.
Langkah 6: Tambahlah berapa banyak bahan yang anda suka dan nikmati kesejukannya... Yummy...
Selamat Mencuba Ye Kawan2...
sedapnya. nak2 pulak musim panas mcm ni. saya suka letak 'buah nau' @ atap chi lebih. perghh... sedap xterkata. mintak dikongsi yer cikgu, resepinya.. :) tq tq!
ReplyDeleteSilakan share Galuh... :))
ReplyDeleteΙ used to bе recommendеd this ωebsite via mу cousin.
ReplyDeleteI'm now not positive whether this publish is written by way of him as no one else know such targeted approximately my problem. You're wonderful!
Thаnks!
Feel free to surf to my web site; http://Howtogetbiggerboobsnaturally.Blogspot.com
Ais kacang DIY, good idea! Sekarang ais kacang pun dah naik harga. Bayangkan kalau sekluarge pi makan, share2 makan pun dah nak RM12-RM16, tak termasuk main meal lagi! Thank you, Cikgu Ani for sharing. Tapi boleh tak suggest resepi chocolate sauce yg kena dgn ais kacang? Sebab kat Johor, kita ada letak choc sauce yg agak pekat.
ReplyDelete