Bahan-Bahannya:
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 sudu teh baking powder
1 1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh serbuk kunyit
2 1/2 sudu makan santan (saya guna santan kotak)
1 biji telur
1 sudu makan marjerin - dipanaskan hingga cair dan disejukkan
Air secukupnya
Cara-caranya:
- Satukan semua bahan kecuali air dan marjerin cair
- Masukkan air sedikit demi sedikit. Gaul dengan menggunakan tangan hingga mendapat kepekatan yang dikehendaki. (Jangan pekat sangat atau terlalu cair)
- Masukkan marjerin cair dan gaul menggunakan tangan hingga adunan sebati.
- Panaskan minyak yang banyak di dalam kuali.
- Celup cempedak ke dalam adunan tepung dan goreng hingga keperangan. Angkat dan sejatkan.
** Lebihan adunan tepung jangan dibuang... Ambil adunan menggunakan tangan, dan biarkan adunan tepung turun melalui hujng jari ke dalam kuali. Goreng hingga garing dan rangup. Sedaaaapppp youuuuuuu.... Hahaha...